Wat te verwachten op het theorie-examen 

Alvorens je kunt deelnemen aan het praktijkexamen dien je eerst je theorie-examen te behalen. Dit is een examen dat je aflegt op de computer. Voor dit examen staat 30 minuten. Als je extra tijd hebt aangevraagd is dit 45 minuten.

Wat neem je mee?
Je neemt naar het theorie-examen je reserveringsnummer en een geldig identiteitsbewijs mee.

Hoe ziet zo’n examen eruit?
Het theorie-examen bestaat uit de 3 volgende onderdelen;

Gevaarherkenning: In dit onderdeel word er getoetst of je gevaren kunt herkennen en daar adequaat op kunt reageren. Bij deze vragen kies je altijd uit drie antwoorden; remmen, gas loslaten of niets doen. Deze vragen moeten binnen een aantal seconden beantwoord worden. In totaal krijg je 25 vragen waarvan je er minimaal 13 goed moet beantwoorden.

Kennis: Hier word je kennis van regelgeving getoetst. Wat zijn de voorrangsregels? Wat betekenen de verkeerstekens en aanwijzingen? Wat is de maximumsnelheid op wegen? Vragen zoals deze zullen aan bod komen tijdens dit onderdeel. In totaal krijg je hierover 12 vragen waarvan je er minimaal 10 goed moet beantwoorden.

Inzicht: In dit onderdeel laat je zien dat je de regels op de juiste manier kunt toepassen en weet hoe te handelen. In totaal krijg je bij dit onderdeel 28 vragen waarvan je er 25 goed moet beantwoorden.

Op het examencentrum
Wanneer je op het examencentrum aankomt meld je je aan bij één van de examenzuilen. Zo weet het CBR dat je er bent en kunnen ze je oproepen als je aan de beurt bent. In het gebouw hangen schermen waarop jouw nummer zichtbaar wordt op het moment dat je iets moet gaan doen. Er kunnen 3 dingen op het scherm staan. Staat er achter jouw reserveringsnummer ‘aangemeld’ dan ben je dus aangemeld, maar hoef je verder nog niets te doen. Zodra er op het scherm ‘spullen in de locker’ staat is het bijna tijd voor je examen. Je stopt nu al je spullen in een locker behalve je id-kaart of paspoort. Verschijnt er ‘ga naar start examen’ dan meld je je aan bij de balie en kun je naar de zaal waarin het examen plaatsvindt. Je krijgt een plekje aangewezen in de examenzaal. Op de computer voer je je reserveringsnummer in en check je je emailadres. Hierna spreekt alles voor zich.

Na je examen krijg je direct uitslag. Je weet dus direct of je het gehaald hebt. Hier kun je ook zien welke onderdelen goed gingen en welke minder goed.

Contact Rijschool Amsterdam
The Graduate

Neem contact met ons op of kom ons bezoeken en we zullen samen kijken hoe we het beste aan de slag kunnen gaan. Vol vertrouwen gaan we achter het stuur in onze hippe auto, op weg naar jouw rijbewijs!

13 + 12 =