Rijangst overwinnen

Heb je last van angst om auto te rijden? Of heb je een rijfobie en weerhoudt dit je ervan om te rijden? Zoek geen excuses meer en laat onze ervaren coaches je helpen om je rijangsten te overwinnen. Onze rijschool is gespecialiseerd in het geven van rijangst lessen in Amsterdam.

Vol vertrouwen rijden

Meer dan 10% van de bestuurders voelt zich onzeker of ervaart angst tijdens het autorijden. Vaak gaan deze bestuurders op zoek naar excuses om autorijden te vermijden. Dit kan gemakkelijk een negatieve spiraal worden; nerveus zijn leidt tot onveilig rijden, wat leidt tot angst. Onze coaches kunnen je helpen om weer achter het stuur te gaan zitten, het verkeer te begrijpen en er zeker van te zijn dat je kunt omgaan met de verkeerssituaties die je tegenkomt.

Aarzeling doet zich voor bij onzekerheid of als je twijfelt. Omdat je veilig wilt blijven kan het langer duren voordat je een beslissing neemt waardoor je het tegenovergestelde effect krijgt. Dit is de reden waarom meer hoger opgeleide mensen de angst voor het autorijden hebben. Ze denken soms teveel na.

Met onze lessen wordt autorijden meer je tweede natuur. Hiermee bedoelen we dat je niet te veel hoeft na te denken. Ons doel is niet alleen dat je de rijangst overwint, maar dat je met vertrouwen rijdt. Dit maakt autorijden een stuk veiliger, maar ook ontspannen en leuk.

Lessen in eigen auto

We beginnen altijd met de eerste les in een van onze auto’s, zodat we de auto kunnen besturen indien nodig (dubbele pendalen zijn in al onze auto’s geïnstalleerd). Na deze les is het mogelijk om les te krijgen in je eigen auto. In dat geval dien je wel in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Ons team van specialisten:

Samenwerking met erkende psychologen

Bij Rijschool de Graduate zijn de instructeurs gespecialiseerd in het geven van rijlessen voor mensen met rijangst. Daarnaast werkt de Graduate samen met erkende psychologen voor leerlingen die lijden aan zware faalangst. Ons motto is: iedereen kan leren rijden. Dus hoe zwaar je rijangst ook is, ons team van specialisten staat voor je klaar om ervoor te zorgen dat jij met een veilig gevoel de weg op gaat.

Saida, vrouw, 39 jaar:

Het komt niet vaak voor dat je vrouwelijke instructeurs ziet. Saida is een uitzondering. Enkele recensies die voor zich spreken:

Ik had veel geluk dat mijn vriend me Saida’s klas aanbeveelde! Vanaf het allereerste moment voelde ik me op mijn gemak, zelfs ik kwam gestrest naar mijn eerste les. Ze deed me geloven dat ik echt kan rijden! Saida geeft je tijdens de les zoveel vrijheid als je nodig hebt, waardoor je kleine foutjes kunt maken maar ervan kunt leren. Tegelijkertijd staat ze altijd klaar om te ondersteunen en over te nemen wanneer het echt nodig is. Nog een mooi punt dat ze je na elke les feedback geeft, zodat je constant kunt groeien!
Ik ben zo blij om mijn lessen bij Saida te hebben.

Татьяна Коростелева

Ik heb echt genoten van de rijlessen van Saida.
Ik vond het leuk dat er altijd een plan was om mijn rijvaardigheid te verbeteren en het feit dat we na elke les een gesprek hadden over hoe de rijsessie verliep en wat we daarna moesten verbeteren.
Ze hielp me ook bij het overwinnen van mijn rijangst.
Ik raad Saida echt aan!

Elisabeta Lotrean

Zo’n goede school, vooral hun instructeur Saida die gespecialiseerd is in angstmanagement bij nieuwe bestuurders. Ze hielp mijn zelfvertrouwen te vergroten en begon echt van autorijden te genieten. Ze lette op mijn fouten en had een erg leuke manier om me meer te laten oefenen. Ik zou Saida aanbevelen aan iedereen die misschien bang is om te rijden of het voor de eerste keer probeert.

Mez A

Ik heb een uitstekende ervaring gehad met het volgen van rijlessen bij Saida. […] Ik was vooral zenuwachtig over het rijden op de snelweg. Saida nam echt de tijd om te begrijpen wat ik nodig had en bouwde mijn zelfvertrouwen op. Het was geweldig om door haar geïnstrueerd te worden en ze deed haar uiterste best om me te helpen mijn angsten te overwinnen. Ik zou Saida ten zeerste aanbevelen als rij-instructeur.

Ulka Athale

Saida was briljant, geduldig en erg informatief terwijl ze de lessen leuk en plezierig hield! Ik zou dit ten zeerste aanbevelen aan iedereen die rijlessen wil volgen.

Nathan O'Connor