Rij- en faalangst overwinnen

Last hebben van rijangst of faalangst is vervelend; het kan je belemmeren achter het stuur te kruipen. Jammer, want ook mensen met angst zijn met de juiste begeleiding prima in staat hun rijbewijs te halen. De rijinstructeurs van The Graduate zijn getraind jou te helpen je angst te overwinnen. Ons doel: jou te leren je zonder angst door het verkeer te bewegen. Zo haal je snel je rijbewijs en kun je later veilig en vlot op pad in je eigen auto. Ook mensen mét een rijbewijs, die ondanks dat niet durven rijden, zijn meer dan welkom bij The Graduate.

NB: Als je last hebt van faalangst, is het mogelijk om bij het CBR een speciaal faalangst-examen af te nemen. Onze instructeurs kunnen je hier meer over vertellen.

Bedenk: een rijbewijs halen lukt uiteindelijk iedereen, als je maar de wil hebt om te slagen én de juiste begeleiding krijgt.

Vol vertrouwen rijden

Meer dan 10% van de bestuurders voelt zich onzeker of ervaart angst tijdens het autorijden. Vaak gaan deze bestuurders op zoek naar excuses om autorijden te vermijden. Dit kan gemakkelijk een negatieve spiraal worden; nerveus zijn leidt tot onveilig rijden, wat leidt tot angst. Onze instructeurs kunnen je helpen om achter het stuur te gaan zitten, het verkeer te begrijpen en er zeker van te zijn dat je kunt omgaan met de verkeerssituaties die je tegenkomt.

Met onze lessen wordt autorijden meer je tweede natuur. Hiermee bedoelen we dat je niet te veel hoeft na te denken. Ons doel is niet alleen dat je de rijangst overwint, maar dat je met vertrouwen rijdt. Dit maakt autorijden een stuk veiliger, maar ook ontspannen en leuk.

Lessen in eigen auto

We beginnen altijd met de eerste les in een van onze auto’s, zodat we de auto kunnen besturen indien nodig (dubbele pendalen zijn in al onze auto’s geïnstalleerd). Na deze les is het mogelijk om les te krijgen in je eigen auto. In dat geval dien je wel in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Samenwerking met erkende psychologen

Bij Rijschool de Graduate zijn de instructeurs gespecialiseerd in het geven van rijlessen voor mensen met rijangst. Daarnaast werkt de Graduate samen met erkende psychologen voor leerlingen die lijden aan zware faalangst. Ons motto is: iedereen kan leren rijden. Dus hoe zwaar je rijangst ook is, ons team van specialisten staat voor je klaar om ervoor te zorgen dat jij met een veilig gevoel de weg op gaat.

Ervaren rijinstructeurs

De rijinstructeurs van de Graduate zijn vanzelfsprekend allemaal gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring in het lesgeven. Ons team werkt met plezier en dat merk je in de auto: de sfeer is professioneel, maar ontspannen. Ben je benieuwd naar onze instructeurs? Lees hier enkele reviews over onze instructeurs Saida, Hassan, Mariam en Zaheera!

Ik had veel geluk dat mijn vriend me Saida’s klas aanbeveelde! Vanaf het allereerste moment voelde ik me op mijn gemak, zelfs ik kwam gestrest naar mijn eerste les. Ze deed me geloven dat ik echt kan rijden! Saida geeft je tijdens de les zoveel vrijheid als je nodig hebt, waardoor je kleine foutjes kunt maken maar ervan kunt leren. Tegelijkertijd staat ze altijd klaar om te ondersteunen en over te nemen wanneer het echt nodig is. Nog een mooi punt dat ze je na elke les feedback geeft, zodat je constant kunt groeien!
Ik ben zo blij om mijn lessen bij Saida te hebben.

Татьяна Коростелева

Ik heb gelest bij Mariam en ontzettend blij mee geweest! Ze stelde me altijd op mijn gemak en gaf me het vertrouwen dat ik goed kon rijden ondanks dat ik daar zelf wel eens aan kon twijfelen. Alles werd helder en op een directe manier uitgelegd, dit is waarom ik gelijk vanaf de intake een fijn gevoel had bij Mariam. Aanrader!
Kirsten Schuurman

Ik had een extreme vorm van faalangst. Dankzij de instructeurs van Graduate heb ik deze overwonnen. Saïda, Hassan en Mariam zijn alle drie top instructeurs die je zelfvertrouwen geven. Dankzij hun ben ik in één keer geslaagd voor mijn examen!

Cherish Holzel

Ik ben zo blij dat ik ervoor heb gekozen om bij Saïda te rijden! Ik zat eerst bij een andere rijschool en heb daar meerdere keren examen gedaan, maar ik ben toen niet geslaagd. Ik heb er daarna voor gekozen om voor mijn automaat rijbewijs te gaan en bij Saïda te lessen. Saïda neemt de tijd voor je, adviseert je gedegen en kijkt echt naar wat bij jou past. Dankzij haar ben ik meteen geslaagd!! Ze had oog voor mijn faalangst, ze heeft geduld en is direct! Wat mij betreft belangrijke elementen voor een rijinstructeur. Daarnaast was het altijd gezellig met haar in de auto! Ook Mariam is een fijne instructrice die erg veel geduld heeft. Deze rijschool kan ik eenieder aanbevelen!

Charissa Ros

Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om mijn rijangst te overwinnen bij The Graduate! Vanaf het moment van aanmelden voel je je al welkom en de planning gaat snel en efficiënt. Saida stelt je meteen op je gemak en voelt precies aan wat je nodig hebt aan instructie en coaching. Met de nodige humor laat ze je je angsten overwinnen en je zelfvertrouwen groeien. De uurtjes in de auto vlogen voorbij en na 2 intensieve sessies voel ik me echt weer klaar om zelf te rijden. Dus twijfel niet langer en laat Saida je helpen je angst te overwinnen!

Tessa Knops