Automaat Rijbewijs

Zoek je meer informatie over het behalen van je automaat rijbewijs? Lees hier meer over het verschil tussen een schakel- en automaat rijbewijs, de voordelen van automaat rijlessen, de kosten van een automaat rijbewijs én de gevolgen voor je rijbewijs.

Wat is een automaat rijbewijs?

Een automaat rijbewijs is een rijbewijs waarin staat aangegeven dat je alleen in een auto met een automatische versnellingsbak mag rijden. Dit type rijbewijs verschilt van een een ‘regulier autorijbewijs’, bekend als rijbewijs b, waarin je zowel met een handgeschakelde als een automatische versnellingsbak mag rijden. Je kunt een automaat rijbewijs herkennen door de code 78 die op het rijbewijs staat weergegeven.

De voordelen van een automaat rijbewijs

Een automaat rijbewijs is wellicht iets voor jou als je moeite hebt met rijden, angstig bent in het verkeer of wanneer je goedkoop of snel je rijbewijs wilt halen. Lees hier meer over de voordelen van een automaat rijbewijs:

Rijangst of moeite met rijden
Als je moeite hebt met autorijden, omdat je bijvoorbeeld last hebt van rijangst dan kan een automaat rijbewijs iets voor jou zijn.

Goedkoper
Leerlingen die automaat rijlessen volgen hebben over het algemeen minder lessen nodig  vergeleken met leerlingen die handgeschakelde rijlessen volgen. Dit heeft als gevolg dat de kosten voor het behalen van je automaat rijbewijs vaak lager uitkomen.

Sneller
Als je snel je rijbewijs wilt halen kan een automaat rijbewijs iets voor jou zijn. Omdat je minder handelingen hoeft te leren heb je over het algemeen minder lessen nodig waardoor je sneller je rijbewijs kunt halen.

Kosten automaat rijbewijs

De kosten voor een automaat rijbewijs verschillen niet van de kosten voor het behalen van een ‘gewoon’ autorijbewijs B. Deze kosten bestaan uit verschillende onderdelen:

  • Automaat Rijlessen: €59,50 per uur. Totaalprijs is afhankelijk van het aantal lessen.
  • Theorie-examen: €37,00
  • Rijexamen inclusief voorrijden: €250,00
  • Gezondheidsverklaring: €41,50
  • Aanvragen rijbewijs: €41,60

Naast bovenstaande kosten kunnen er nog kosten bij komen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een tussentijdse toets (€250), een theoriecursus volgt of voor de aanschaf van theorieboeken.

Rijschool The Graduate biedt voordelige lespakketten aan voor het behalen van jouw automaat rijbewijs. Zo kosten een lespakket van 36 uur, inclusief praktijkexamen en tussentijdse toets slechts €2399,-. Boek direct een intake, dan kijken we gezamenlijk wat het beste pakket is voor jou. 

Automaat rijbewijs halen

Om een automaat rijbewijs te halen dien je te slagen voor je praktijkexamen automaat bij het CBR. Voordat je examen kunt doen ben je verplicht je theorie-examen te halen. Automaat rijlessen verschillen niet van reguliere rijlessen, afgezien van het feit dat je niet hoeft te leren schakelen en koppelen.

Wil jij je automaat rijbewijs halen? Boek dan vrijblijvend een intake les bij Rijschool the Graduate via onderstaande button.

Contact Rijschool Amsterdam
The Graduate

Neem contact met ons op of kom ons bezoeken en we zullen samen kijken hoe we het beste aan de slag kunnen gaan. Vol vertrouwen gaan we achter het stuur in onze hippe auto, op weg naar jouw rijbewijs!

7 + 5 =