Overwin je rijangst met rijlessen in Amsterdam

Heeft u angst om auto te rijden, of heeft u een rijfobie en stopt dit u om auto te rijden? Zoek geen excuses meer om niet te hoeven rijden. Laat onze ervaren coaches u helpen om uw angsten te overwinnen. En leer weer veilig en met vertrouwen te rijden. Onze rijschool is gespecialiseerd in het geven van rijangst lessen in Amsterdam.

 

Vol vertrouwen rijden

Meer dan 10% van de bestuurders voelt zich onzeker of ervaart angst tijdens het autorijden. Vaak gaan deze bestuurders op zoek naar excuses om autorijden te vermijden. Dit kan gemakkelijk een negatieve spiraal worden; nerveus zijn leidt tot onveilig rijden, wat leidt tot angst. Onze coaches kunnen u helpen om weer achter het stuur te gaan zitten, het verkeer te begrijpen en er zeker van te zijn dat u kunt omgaan met de verkeerssituaties die u tegenkomt.

Aarzeling doet zich voor bij onzekerheid of als u twijfelt. Omdat u veilig wilt blijven kunt u beslissingen vertragingen en krijgt u het tegenovergestelde effect. Het betekent dat u niet zeker weet welke beslissing u moet nemen. Dit is de reden waarom meer hoger opgeleide mensen de angst voor het autorijden hebben. Ze denken soms teveel na.

Met onze lessen wordt autorijden meer uw tweede natuur. Hiermee bedoelen we dat u niet te veel hoeft na te denken. Ons doel is niet alleen dat u de uw rijangst overwint, maar dat u met vertrouwen rijdt. Dit maakt autorijden een stuk veiliger, maar ook ontspannen en leuk.

Lessen in eigen auto

We beginnen altijd met de eerste les in een van onze auto’s, zodat we de auto kunnen besturen indien nodig (dubbele pendalen zijn in al onze auto’s geïnstalleerd). Na deze les is het mogelijk om les te krijgen in uw auto. In dat geval heeft u wel een geldig rijbewijs nodig.

Ons team van specialisten:

Rob, man, 65 jaar:

Rob is misschien wel de bekendste instructeur in Nederland op het gebied van Rijangst. Als expert is hij door meerdere media geïnterviewd en met zijn jarenlange ervaring gaat u hem niet kunnen verrassen.

“Mijn onvrede over de aanpak van rijangst onstond in de jaren 2006 en 2007. Hiermee begon mijn zoektocht naar een zinvolle en resultaatgerichte aanpak van het angstprobleem. Slachtofferhulpcursussen gaven me inzicht en analyseopties. Het was mij echter niet duidelijk wat ik zou kunnen doen om het probleem op te lossen. Dat bracht me op het spoor van hypnose en nlp (neurolinguïstisch programmeren) Dit zijn nu de tools die ik gebruik om u van rijangst af te helpen.

Ik heb geen vast plan van aanpak, maar speel in op wat ik waarneem bij de leerling. Ik werk indien nodig samen met Drs. Monique Overdijk van de Psychologenpraktijk Almere om beter inzicht te krijgen. Dit met name waar trauma een rol speelt. ‘

 

Rob is tevens gecertificeerd als Hypnotherapeut, opgeleid bij Hypnose Instituut Nederland

Saida, vrouw, 39 jaar:

Het komt niet vaak voor dat je vrouwelijke instructeurs ziet. Saida is een uitzondering. Enkele recensies die voor zich spreken:

Ik had veel geluk dat mijn vriend me Saida’s klas aanbeveelde! Vanaf het allereerste moment voelde ik me op mijn gemak, zelfs ik kwam gestrest naar mijn eerste les. Ze deed me geloven dat ik echt kan rijden! Saida geeft je tijdens de les zoveel vrijheid als je nodig hebt, waardoor je kleine foutjes kunt maken maar ervan kunt leren. Tegelijkertijd staat ze altijd klaar om te ondersteunen en over te nemen wanneer het echt nodig is. Nog een mooi punt dat ze je na elke les feedback geeft, zodat je constant kunt groeien!
Ik ben zo blij om mijn lessen bij Saida te hebben.

Татьяна Коростелева

Ik heb echt genoten van de rijlessen van Saida.
Ik vond het leuk dat er altijd een plan was om mijn rijvaardigheid te verbeteren en het feit dat we na elke les een gesprek hadden over hoe de rijsessie verliep en wat we daarna moesten verbeteren.
Ze hielp me ook bij het overwinnen van mijn rijangst.
Ik raad Saida echt aan!

Elisabeta Lotrean

Zo’n goede school, vooral hun instructeur Saida die gespecialiseerd is in angstmanagement bij nieuwe bestuurders. Ze hielp mijn zelfvertrouwen te vergroten en begon echt van autorijden te genieten. Ze lette op mijn fouten en had een erg leuke manier om me meer te laten oefenen. Ik zou Saida aanbevelen aan iedereen die misschien bang is om te rijden of het voor de eerste keer probeert.

Mez A

Ik heb een uitstekende ervaring gehad met het volgen van rijlessen bij Saida. […] Ik was vooral zenuwachtig over het rijden op de snelweg. Saida nam echt de tijd om te begrijpen wat ik nodig had en bouwde mijn zelfvertrouwen op. Het was geweldig om door haar geïnstrueerd te worden en ze deed haar uiterste best om me te helpen mijn angsten te overwinnen. Ik zou Saida ten zeerste aanbevelen als rij-instructeur.

Ulka Athale

Saida was briljant, geduldig en erg informatief terwijl ze de lessen leuk en plezierig hield! Ik zou dit ten zeerste aanbevelen aan iedereen die rijlessen wil volgen.

Nathan O'Connor