Tussentijdse Toets bij Rijschool The Graduate

Hoe ver ben ik in mijn rijopleiding?

Voor het praktijkexamen kun je je vorderingen toetsen door middel van een tussentijdse toets. De tussentijdse toets is een proefexamen. Dit examen heeft geen negatieve invloed op je praktijkexamen. Het is bedoeld om je te laten ervaren hoe het echte praktijkexamen in werking zal gaan.

De Toets

Een examinator van het CBR beoordeelt hoe gevorderd jij bent. Hij of zij neemt alles wat er in het echte praktijexamen komt met je door. De tussentijdse toets duurt zo’n 35 minuten, net als een praktijkexamen. Je start me een oogtest, daarna kun je eventueel vragen krijgen over de auto.

Voordelen van een automaat:

– Advies: Na je tussentijdse toets ontvang je in je mail een adviesformulier. Je krijgt dan feedback per onderdeel van je examen. Met deze feedback kun je je goed voorbereiden op het praktijkexamen. Er wordt namelijk duidelijk aangegeven wat je verbeterpunten zijn.
– Vrijstelling: Als je tijdens de tussentijdse toets al je bijzondere verrichtingen haalt, krijg je voor deze onderdelen vrijstelling bij je praktijkexamen.
– Wennen: Het lijkt op het echte examen, waardoor je een beter beeld hebt van het examen zelf. Wat wordt er van mij verwacht? Wat zijn de eisen om veilig en sociaal door het verkeer heen te kunnen? Na de tussentijdse toets heb je een stuk rust, waardoor je tijdens de lessen veel beter weet wat er van je verwacht wordt.
– Slaagkans: Uit onderzoek blijkt dat een tussentijdse toets je slagingspercentage met 20% verhoogt.

Voor wie?

De tussentijdse toets is er voor leerlingen die examen gaan doen in categorie B (personenauto). Voordat je het praktijkexamen of een tussensetijdse toets mag afleggen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen.

Wanneer?

De datum en tijdstip van de toets wordt bepaald door jou en de rijschool. Het wordt aanbevolen om de toets na ¾ van je rijopleiding te doen.

DigiD machtiging

Voordat de rijschool een tussentijdse toets voor jou kan aanvragen, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een DigiD machtiging!

Wat heb je nodig voor een tussentijdse toets aanvraag bij het CBR?
· Geldig legitimatiebewijs
· Examengeld € 250,-
· Geldig theoriecertificaat

De rijschool kan een tussentijdse toets kosteloos annuleren binnen 96 uur na de reservering!

Meenemen naar Tussentijdse Toets

· Een geldig identiteitsbewijs
· De bevestiging van je reservering ontvangen per e-mail van het CBR (printen en meenemen naar toets en/of praktijkexamen)
· Zelfreflectieformulier (printen, invullen en meenemen naar de toets en/of praktijkexamen)

Contact Rijschool Amsterdam
The Graduate

Neem contact met ons op of kom ons bezoeken en we zullen samen kijken hoe we het beste aan de slag kunnen gaan. Vol vertrouwen gaan we achter het stuur in onze hippe auto, op weg naar jouw rijbewijs!

9 + 7 =