Theorie examen

Theorie-examen doen verloopt volgens een bepaalde procedure. Van te voren weten hoe daar inhoud aan wordt gegeven speelt in jouw voordeel.

Hoe gaat het theorie-examen

Wanneer je theorie-examen gaat doen zorg er dan voor dat je een kwartier van de voren bij het examencentrum aanwezig bent. Het is heel belangrijk dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt.

  • Je meld je bij het examencentrum aan de receptie.
  • Een medewerker van het examencentrum controleert je legitimatiebewijs. De medewerker geeft je vervolgens het nummer van je tafel waar je examen gaat doen.
  • In sommige examencentra krijg je ook een sleutel van een locker. Daarin kun je jouw spullen opbergen, dit omdat mobiele apparatuur niet is toegestaan in de examen ruimte.
  • Je mag dan nog even wachten in de daarvoor bedoelde ruimte. Een medewerker van het examencentrum zal je vanzelf binnen roepen.

De uitslag

Na afloop van het examen zul je even moeten wachten op de uitslag. De medewerker van het examencentrum vertelt je of je geslaagd of gezakt bent. Je krijgt een formulier waarop staat hoeveel vragen je goed en fout hebt. Mocht je dan gezakt zijn kun je hierdoor beter zien waar je het volgende theorie-examen meer aandacht aan moet besteden.

Als je bent geslaagd registreren wij dat in ons systeem. Wanneer je geslaagd bent is die uitslag 1,5 jaar geldig. Doe je niet binnen die tijd praktijk examen moet je het theorie-examen opnieuw doen.

Schrijf je nu direct in

Ben je al zeker van je keuze en wil je je inschrijven voor een lespakket of ben je gewoon benieuwd wat een proefles je zal brengen. Schrijf je dan direct in via ons aanvraagformulier.